Fysik

bølgelængde

23. juni 2008 af idababy (Slettet)
Hejsa :)

Beregning bølgelængden af lys med frekvensen 11,3*10^14 Hz

? = 3,00*108 m pr. s/11,3*1014 = 2,65

hvad skal jeg sætte på af enhed efter 2,65? 10 opløftet til et eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Enheden for bølgelængde er meter. Lidt hurtig hovedregning siger, at det bliver 10^-6. Men det skulle gerne stå på din lommeregner :)

Svar #2
23. juni 2008 af idababy (Slettet)

ja altså, der sku stå 10^8, men det ændre vel ik noget for hva du siger der? :)

så det vil sige 2,65*10^-6 m?

Svar #3
23. juni 2008 af idababy (Slettet)

og det samme med 10^14 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det regnede jeg også med, så 2,65*10^-6 m = 2,65 µm
µ=10^-6

Svar #5
23. juni 2008 af idababy (Slettet)

okay mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Så lidt du ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2008 af juventuz (Slettet)

#5 bare så du ved det µm=mikrometer^^

Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.