Matematik
Hjælp til regneopgave
26. juni 2008 af
Gavin12345 (Slettet)
En svømmehals bassin rummer 1.500.000 liter vand. Hvor meget ville vandstanden da være faldet hvis 56 personer med nøjagtigt samme vægttab besøgte svømmehallen før og efter vægttabet?
Svar #2
26. juni 2008 af Gavin12345 (Slettet)
Gennemsnitsvægten er 80 kg. De har gennemsnitsligt tabt 20 kg. Vandstanden er 10 meter.
Svar #3
26. juni 2008 af mathon
personerne "taber" lige så meget i vægt, som den fortrængte væskemængde vejer
"vægttab" = 56*(20 kg) = 1120 kg = "vægt" af det fortrængte vand.
det fortrængte vand fylder 1120 L, da vands massefylde er 1 kg/L.
1.500.000 dm^3 = (100 dm)*A, hvoraf
A = (1.500.000 dm^3)/((100 dm) = 15.000 dm^2
vandet sænkes {x} dm
x*A = (1120 dm^3)
x = (1120 dm^3)/(15.000 dm^2) = 0,074667 dm = ca. 7,5 mm
"vægttab" = 56*(20 kg) = 1120 kg = "vægt" af det fortrængte vand.
det fortrængte vand fylder 1120 L, da vands massefylde er 1 kg/L.
1.500.000 dm^3 = (100 dm)*A, hvoraf
A = (1.500.000 dm^3)/((100 dm) = 15.000 dm^2
vandet sænkes {x} dm
x*A = (1120 dm^3)
x = (1120 dm^3)/(15.000 dm^2) = 0,074667 dm = ca. 7,5 mm
Skriv et svar til: Hjælp til regneopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
