Matematik

procentregning

28. juni 2008 af Dhill (Slettet)
hej,er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia.kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia.kr.

a) hvordan bestemmes den årlige procentvise stigning i bevillingerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2008 af tal-pædägog (Slettet)

pip

Svar #2
28. juni 2008 af Dhill (Slettet)

hvis du vil svare så kom med et ordentligt svar som kan bruges og som alle forstår, TAK

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Opgaven har været i dette forum engang.

løs ligningen 60=20*a^15 procenten er da a-1

fx a=1.06
a-1=1.06-1=0.06=6%


Svar #4
28. juni 2008 af Dhill (Slettet)

det forstår jeg ikke lige helt. Hvad står a endvidere for?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2008 af juventuz (Slettet)

#4 Har du aldrig løst opgaver som disse, hvor man skal bruge sin viden om eksponentielle funktioner?

a står for hældningen. (tænk på renteformlen, hvor 1+r erstattes med a, n erstattes med x)

Spørg, hvis der er andet, som du ikk forstod i #3. Ellers så tag et kig i din matematikbog (selvom, at du har ferie^^)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2008 af ibibib (Slettet)

a er fremskrivningefaktoren

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juni 2008 af juventuz (Slettet)

#6 Utroligt at jeg på 2 uger sommerferie har glemt det >.< Fremskrivningsfaktoren er a selvfølgelig^^

Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.