Matematik
Matematiske lege reloaded
01. juli 2008 af
grisehønen (Slettet)
Opgave 1&2 er lavet af andre, og opgave 3&4&5 er lavet af mig.
Vinderen er den som svare (rigtigt) på flest mulige.
Opgave 1:
Find alle par (a,b) med a>b så ab er et kvadrattal og a-b er et primtal?
Opgave 2:
For et polynomie med ikke negative koefficienter gælder at p(x)p(1/x) >= 1. Hvis at uligheden gælder for alle positive x.
Opgave 3:
For hvilke p findes der løsninger til (y^2-x^3)/p = p, hvor y og p er primiske.
Opgave 4:
p(x) er et polynomie med heltallige koefficienter, og har rødderne k og k+10, k € N. p(x) = 5, x € N. Find x.
Opgave 5:
Find alle rationelle løsninger til x^2 + y^2 = 1.
Vinderen er den som svare (rigtigt) på flest mulige.
Opgave 1:
Find alle par (a,b) med a>b så ab er et kvadrattal og a-b er et primtal?
Opgave 2:
For et polynomie med ikke negative koefficienter gælder at p(x)p(1/x) >= 1. Hvis at uligheden gælder for alle positive x.
Opgave 3:
For hvilke p findes der løsninger til (y^2-x^3)/p = p, hvor y og p er primiske.
Opgave 4:
p(x) er et polynomie med heltallige koefficienter, og har rødderne k og k+10, k € N. p(x) = 5, x € N. Find x.
Opgave 5:
Find alle rationelle løsninger til x^2 + y^2 = 1.
Svar #1
01. juli 2008 af grisehønen (Slettet)
Opg. 3 har vi self at x,y,p € N. Og i opg. 1 at a,b € N.
Svar #3
01. juli 2008 af Benjamin-- (Slettet)
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, hvordan løser man mon dem? Jeg skal vel bare slå op i min formelsamling
Skriv et svar til: Matematiske lege reloaded
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
