Matematik
andengradsligning i en brøk
08. juli 2008 af
Diope (Slettet)
Hej jeg sidder og regner lidt Kemi-B niveau.
Jeg stødte på den her andengradsligning, og jeg ka ikk løse den.
((A+2x)^2)/((B-x)(C-x))= D
A,B,C,D er i opgaven bare tal.
Er der nogen som kender nogle gode regler til behandling af sådan en andengradsligning i en brøk?
et eksempel ville være alt rigeligt =)
Jeg stødte på den her andengradsligning, og jeg ka ikk løse den.
((A+2x)^2)/((B-x)(C-x))= D
A,B,C,D er i opgaven bare tal.
Er der nogen som kender nogle gode regler til behandling af sådan en andengradsligning i en brøk?
et eksempel ville være alt rigeligt =)
Svar #3
08. juli 2008 af Riemann
jeg ville bare gange igennem med nævneren, så man får
(A+2x)^2 =((B-x)(C-x))* D
Dette er ækvivalent med (med forbehold for regnefejl og indskridningsfejl)
(4-D)*x^2 + (4A + DB + DC)x + A^2 - DBC = 0
hvilket kan løses som en normal andengradsligning
(A+2x)^2 =((B-x)(C-x))* D
Dette er ækvivalent med (med forbehold for regnefejl og indskridningsfejl)
(4-D)*x^2 + (4A + DB + DC)x + A^2 - DBC = 0
hvilket kan løses som en normal andengradsligning
Svar #4
08. juli 2008 af piper (Slettet)
Det er selvfølgelig rigtigt, det #3 siger. Jeg troede der stod 0 og ikke D. Det vil sige, at hvis D er 0, så kan du nøjes med at løse (A+2x)^2 = 0, mens at der i det generelle tilfælde bare skal omskrives til Riemanns udtryk.
Skriv et svar til: andengradsligning i en brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
