Matematik

Hvilken slags ligning?

26. juli 2008 af Kamronn (Slettet)
Hej,

jeg har lige fået kastet den her i hovedet og er lidt i tvivl om hvor den hører hjemme i matematikken og hvordan man løser den.

S(t) er afstanden i meter afhængig af tiden t i sekunder.

S(t)=5t^(1/2)

Find t når hastigheden er 2m/s. Nogen med et svar?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er en potensfunktion.
Løs: 2m/s=5*t^0,5

Svar #2
26. juli 2008 af Kamronn (Slettet)

Jeg er lidt forvirret her. Vi får opgivet at S(t) er afstanden og at t er tiden. Vil det så ikke være rigtigt at sige S(t)/t=2m/s og ikke S(t)=2m/s?

Hvis man bare siger S(t)=5t^(1/2)=2 får man så ikke tiden til hvor partiklet har bevæget sig 2 meter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hov, jeg læste lidt for hurtigt. Sammenhænget mellem hastighed og sted er v(t)=s'(t). Derfor skal du differentiere S(t) og sætte det lig med 2 m/s

S'(t)=v(t)=2 m/s <=> t=??

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2008 af mathon

v(t) = s'(t) = 5*(1/2)*t^((1/2)-1) = 2.5*t^(-(1/2))

2.5*t^(-(1/2)) = 2
t^(-(1/2)) = (2/2.5)
t^(-(1/2)) = 0.8
t^((1/2)) = 1.25

t = 1.25^2 = 1.5625 = 25/16


Skriv et svar til: Hvilken slags ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.