Matematik
differentialligning
30. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har en differentialligning af anden orden
d^2y/dx^2=k
Jeg kommer så frem til et andengradspolynomium som hedder
k/2*x^2+k
Jeg skal så finde en forskrift for f når
f(0)=0 , f'(0)=0 og f(812)=180
Og så ønsker jeg lidt hjælp til det
d^2y/dx^2=k
Jeg kommer så frem til et andengradspolynomium som hedder
k/2*x^2+k
Jeg skal så finde en forskrift for f når
f(0)=0 , f'(0)=0 og f(812)=180
Og så ønsker jeg lidt hjælp til det
Svar #1
30. marts 2003 af Lurch (Slettet)
Du er lidt galt på den tror jeg.
din diff. ligning hedder y''=k
integrer den 2 gange og du har din y' og y.
y''=k
y'=k*x+k1
y=0,5*k*x^2+k1*x+k2
Læg mærke til at integrations konstanterne IKKE er ens!
I y' og y, indsætter du de punkter du ahr fået oplyst,
y'=0=k*0+k1 => k1=0
y=0=0,5*k*0^2+k1*0+k2 => k2=0
din løsning til difligningen er altså y=0,5*k*x^2
indsæt dit 3 punkt f(812)=180 i dette udtryk, og fin din konstant k.
din diff. ligning hedder y''=k
integrer den 2 gange og du har din y' og y.
y''=k
y'=k*x+k1
y=0,5*k*x^2+k1*x+k2
Læg mærke til at integrations konstanterne IKKE er ens!
I y' og y, indsætter du de punkter du ahr fået oplyst,
y'=0=k*0+k1 => k1=0
y=0=0,5*k*0^2+k1*0+k2 => k2=0
din løsning til difligningen er altså y=0,5*k*x^2
indsæt dit 3 punkt f(812)=180 i dette udtryk, og fin din konstant k.
Svar #2
30. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Ja den havde jeg vist rodet lidt rundt i, tak for hjælpen
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
