Fysik
Henfald (eksponentiel)
30. september 2004 af
Marcus (Slettet)
Jeg har lidt problemer med at håndtere følgende opgave: 60Co har halveringstiden 5,27 år. Hvor lang tid varer det, før 10% af kernerne i en 60CO-prøve er henfaldet?
Jeg vil foretrække at svarene bliver skåret rimeligt ud i pap, da jeg er sproglig og ikke er så skarp i de matematiske betegnelser og tips og tricks :)
På forhånd tak
Jeg vil foretrække at svarene bliver skåret rimeligt ud i pap, da jeg er sproglig og ikke er så skarp i de matematiske betegnelser og tips og tricks :)
På forhånd tak
Svar #1
30. september 2004 af Lurch (Slettet)
henfaldsloven,
N(t)=N(0)*(1/2)^(t/T)
her er t tide, og T halveringstiden
så må det jo gælde, at,
0,9*N(0)=N(0)*(1/2)^(t/(5,27*365*24*60*60s)
isoler t
N(t)=N(0)*(1/2)^(t/T)
her er t tide, og T halveringstiden
så må det jo gælde, at,
0,9*N(0)=N(0)*(1/2)^(t/(5,27*365*24*60*60s)
isoler t
Skriv et svar til: Henfald (eksponentiel)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
