Matematik

Hjælp med Mat.

13. august 2008 af IsakFreyr (Slettet)

10. hvad er "Reduktion"

11. Hvorfor kan det betale sig at Reducere et regnestykke før man regner det

12. skriv 3 exempler hvor du har Reduceret

13. hvad er funktion

14. hvad er katete

15. hvad er hypotenuse

16. hvad er et primtal

17. hvad er ligefrem proportionalitet

18. hvad er en ligning

har lagt det ind før, men har ikk rigtig fået det rigtige svar. jeg beder jeg . jeg har brug for svar, det er ikke mine lektier, det er spørgsmål som jeg skal finde ud af, så min lærer lader mig slippe for at gå i en speciel klasse, som jeg overhovedet ikk har lyst til, den er fyldt med kriminelle


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug google. Wikipedia kan bruges. Dine bøger indeholder også svarene.


Svar #2
13. august 2008 af IsakFreyr (Slettet)

jeg brugte Google & fandt denne side


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du nu prøver at google "primtal" eller finder det engelske ord "prime number" så vil du få nogle gode resultater.

Andet hit på google: http://da.wikipedia.org/wiki/Primtal


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#2, hvis det ikke er stof, som i har gennemgået, er det jo unødvendigt. Du bliver jo kun bedømt på gennemgået stof, og når du så kan det, så er det altid godt, at kunne mere, men det er der ikke behov for.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#10 Formindske

#11 For overskuelighedens skyld

#12 1+1=2     2+4=6    5*6=30

#13 Et eksempel er: f(x)=ax+b

#14 De korte sider i et retvinklet trekant

#15 Den lange side i en retvinklet trekant

#16 Ét tal hvor kun tallet selv og 1 går op i det, hvor de tal man bruger gælder der: x € N, hvor x er de tal der forsøges at multiplicere med.

#17 y=ax

#18 2=3x

Nu har jeg svaret på alle dine spørgsmål. En anden gang så opretter du kun ét indlæg med samme spørgsmål, det andet er direkte irriterende! Grunden til at folk ikke vil hjælpe er fordi, spørgsmålene er forholsvis nemme og mest af alt ser det ud som om vi laver dine lektier. Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at spørge, det er primært hvad vi er her for.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Det er jo ikke fuldstændige svar.

Hvad er en ligning?

En ligning er 2=3x. Det giver ikke mening. Det er et eksempel på en ligning.

Jeg tror jeg vil beskrive en ligning som følgende:

En ligning er et matematisk udtryk, der siger noget om ligheden mellem mindst én ubekendt størrelse og nogle elementer.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#6 Må jeg være så fræk at forsøge at øge præcisionen af din sprogbrug/terminologi. En ligning er to matematiske udtryk sat sammen med et lighedstegn - altså to matematiske udtryk sat lig hinanden. Hvorvidt der indgår ubekendte og antallet af disse er underordnet.

Hvis du vil knytte et andet ord til en ligning, kan du kalde den et matematisk udsagn. Et udsagn er i modsætning til et udtryk ikke noget, der kan antage en tal-værdi. Udsagn er "påstande", der enten kan være sande eller falske. Som eksempel på to matematiske udsagn kunne man se på:

y=3x+1 ⇔ 2y=6x+2

Jeg har her benyttet lejligheden til at introducere dobbeltpilen "⇔", der med et fremmedord hedder en biimplikation. At pilen peger til højre fortæller, at hvis y=3x+1 er opfyldt, så vil 2y=6x+2 også være det. At den også peger til venstre fortæller, at hvis 2y=6x+2, så er y=3x+1 det også. Logikken fortæller os så, at hvis én af ligningerne ikke er opfyldt (ét af udsagnene ikke er sandt), så er en anden heller ikke. En løsning til ligningen består af et talpar (x,y), der "tilfredsstiller" lighedstegnet. Således kan man ved udregning tjekke, at (x,y)=(2,7) er løsning til y=3x+1, mens (x,y)=(2,3) ikke er. Biimplikation fortæller så, at (2,7) også løser 2y=6x+2, mens (2,3) ikke gør. Dette var eksempler på ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Jeg synes du virker en kende nedladende.

Det gjorde jeg måske også, men det betyder ikke det er nogen god ting.


Skriv et svar til: Hjælp med Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.