Fysik
usikkerhedsinterval
01. oktober 2004 af
The_Failure (Slettet)
skal angive et usikkerhedsinterval for en række målinger. forsøget drejer sig om halveringstiden for exiteret Barium.
har fået opgivet en formel som siger at 65% af målingerne vil ligge i intervallet: k * N = T - B +/- ((kvadratrod)T + (kvadratrod)B)
og at 95% af målingerne vil ligge i k * N = T - B +/- 2((kvadratrod)T + (kvadratrod)B)
hvor jeg vil mene at T - B er tælletal - baggrundsstråling, k er henfaldskonstanten og N er antallet af kerner!
er lidt usikker på hvordan jeg skal gøre. jeg regner med at k * N = T - B, og så er der så usikkerheden på +/- ((kvadratrod)T + (kvadratrod)B)
kan det være sådan det hænger sammen?
på forhånd tak :)
har fået opgivet en formel som siger at 65% af målingerne vil ligge i intervallet: k * N = T - B +/- ((kvadratrod)T + (kvadratrod)B)
og at 95% af målingerne vil ligge i k * N = T - B +/- 2((kvadratrod)T + (kvadratrod)B)
hvor jeg vil mene at T - B er tælletal - baggrundsstråling, k er henfaldskonstanten og N er antallet af kerner!
er lidt usikker på hvordan jeg skal gøre. jeg regner med at k * N = T - B, og så er der så usikkerheden på +/- ((kvadratrod)T + (kvadratrod)B)
kan det være sådan det hænger sammen?
på forhånd tak :)
Skriv et svar til: usikkerhedsinterval
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
