Matematik

Hjælp

22. august 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, jeg er løbet lidt sur i denne opgave.

Først skulle jeg finde skæringspunkterne mellem parablen y=x^2-2x+2 og ligningen y=x+2

Jeg har fundet to skæringspunkter. de er henholdsvis (0,2) og (3,5)

Jeg skal så bestemme ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter, hvordan gøres dette?

Har tænkt på om jeg skulle diff. y=x^2-2x+2 det giver f''(x)=2x-2

Hvad er a i den så kan jeg vel bruge tangent ligningen. Men jeg er ikke sikker på hvad der er a i den ?

håber en kan hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2008 af mathon

f '(0) = -2

f '(3) = 4

som er hældningskoefficienterne for de to søgte tangenter....


Svar #2
22. august 2008 af kim19 (Slettet)

oka tak og så bruger jeg tangent ligningen til at beregne dem, er dette rigtigt ?


Svar #3
22. august 2008 af kim19 (Slettet)

hvad skal der står ved Xo punktet i tangent ligningen ved f'(x) skal der stå -2 men som sagt hvad med der hvor der bare står Xo ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2008 af mathon

tangenten med hældningskoefficient f '(xo) gennem røringspunktet Po(xo,yo) har ligningen
y - yo = f '(xo)*(x-xo)
som
med f '(0) = -2  gennem røringspunktet Po(0,2)
giver

y - 2 = -2*(x-0)

osv.  ....................................
 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.