Matematik

Cylinderregning, korrekt ?

23. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)

En beholder, der skal rumme 20 dm^3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugle med samme radius som cylinderens bund.

a) bestem en formel for rumfanget af beholderen udtrykt ved cylinderens højde og radius, og isoler h i formlen.

b)Bestem holderens overflade udtrykt ved cylinderens højde og radius.

MIT BUD:

Rumfang af cylinder: Pi * r^2 * h

Rumfang af kugle: 4/3 * (Pi * r^3)

Derfor vil formlen så således ud:

20 = Pi * r^2 * h - ( 4/3 * (Pi * r^3)) / 2

men problemet er så at facit siger: (Pi * r^2 )*(h-(2/3)*r)=20, hvad er gået galt her ?

b) her er facit h=20/(Pi*r^2)+(2/3)r, og det kan jeg overhovedet ikke overskue,

nogen der kan hjælpe mig med de her 2 opgaver :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2008 af peter lind

Spørgsmål 1. Der er ikke noget galt. I facit er pi*r^2 bare sat uden for en parantes.

spørgsmål 2.

Overfladen for en cylinder er 2pi*r*h

Overfladen for en kugler er 4pi*r^2


Skriv et svar til: Cylinderregning, korrekt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.