Matematik

Hjælp til afleveringsopgave.

24. august 2008 af Annestar (Slettet)

opgaven lyder således:

find nulpunkter (skæring med x-akse) og lokale minimumog lokale maksiumum for funktionen

f(x)= 0,75x3 - 3x2 - 7x + 4.

jeg har forsøgt at løse opgaven og står nu med følgende tal

Ymax = -68,76877369

Ymin = - 85,2312263

Xmax = - 1,763834279

Xmin = 1,7638343

problemet er så bare, at jeg ikke ved hvad jeg skal stille op med disse tal. jeg ved ikke hvad de betyder - og da det er en afleveringsopgave, er det nødvendigt, at jeg kan forklarer deres betydning.

er der nogen der kan hjælpe !  


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af dnadan (Slettet)

nulpunkter (skærringen med x-aksen) findes ved løsning af:

f(x)=0

Extremumspunkter findes ved først at løse:

f'(x)=0

Hvorefter der laves en fortegnsundersøgelse.

- Beskriv hvordan du får resultaterne, ellers får du intet for det.

- Hvad mener du i øvrigt med 'hvad jeg skal stille op med disse tal'? - Det var dem du skulle bestemme (som så kan bruges til at bestemme funktionens monotoniforhold mm)


Svar #2
24. august 2008 af Annestar (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår det. men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til afleveringsopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.