Fysik

Mek.fys. rutsjebanetur

24. august 2008 af sids1 (Slettet)

Jeg er igang med mekanisk fysik (A-niveau, STX) og har fået stillet opgaven:

Hvor stor en kraft skal sædet i en rutsjebane påvirke Gert med for at nå en fart på 80km/t i løbet af 3 sek, når det oplyses at Gert vejer 92kg?

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an. Jeg ved at iflg. Newtons 2. lov gælder at F=m*a, og jeg ved at accelerationen er den differentierede funktion af tiden(?)... Men jeg kan ikke rigtig komme videre... Håber der sidder nogle kloge hoveder et sted der ud, der kan hjælpe..

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan finde a=v/t og du kender m, så er det bare at plotte ind i den formel som du selv har oplyst :)


Svar #2
24. august 2008 af sids1 (Slettet)

Så jeg skal slet ikke bruge at den øjebliklige acceleration er a=dv/dt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, det skal du ikke. Det er gennemsnitsacc. du skal bruge.


Svar #4
24. august 2008 af sids1 (Slettet)

okay.. jeg takker for hjælpen


Skriv et svar til: Mek.fys. rutsjebanetur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.