Matematik

koordinatsæt

24. august 2008 af KME89 (Slettet)

Hvordan beregner man koordinatsættet til eventuelle skæringspunkter mellem linjen l men parameterfremstillingen

(x,y,z)=(5,9,18)+t(1,1,2)

Og kuglen med ligningen

(x-4)^2+(y-6)^2+(z-5)^2=35

? Nogle hints


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Danielras (Slettet)

Mit umiddelbare bud er at du i ligningen for kuglen erstatter henholdsvis x,y og z med:

x = 5 + t

y = 9 + t

z = 18 + 2t

Fra parameterfremstillingen. Herefter løses denne med hensyn til t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2008 af dnadan (Slettet)

... Hvorefter de(n) fundne værdi(er) af t indsættes i parameterfremstillingen, hvormed skærringspunktet/skærringspunkterne er fundet.


Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.