Fysik

massetab?

24. august 2008 af delidolu (Slettet)

Gó aften , hehe

I solen vlover masseenergi omdannet til strålingsenergi. Solen udstråler effekten 3,9*1026 W.

a) beregn solens massetab på et sekund?

der følger flere opgaver indunder dette , håber også I kan være behjælpelige med resten .. , men en ad gangen , :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af mathon

P = 3,9*1026 J/s

E = P*t = (3,9*1026 J/s)*(1 s) = 3,9*1026 J

E = ?m*c2  
hvoraf    

Δm = E/c2 = (3,9*1026 J)/(2,99792*108 m/s)2 = 4,34*109 kg = 4,34 mia. kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2008 af mathon

? -->  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af mathon

...systemet "erkender" ikke sit eget "delta"-symbol!!!


Svar #4
25. august 2008 af delidolu (Slettet)

når jeg regner dette ud får jeg følgende

Δm = E/c2 = (3,9*1026 J)/(2,99792*108 m/s)2 =4339348477

og du får

4,34*109 kg = 4,34 mia. kg

Det giver ikke mening jo ? for mig altså , hehe :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2009 af isabellap (Slettet)

hvor kommer dette tal fra?

(2,99792*108 m/s)2     ?????


Svar #6
09. juni 2009 af delidolu (Slettet)

det er c = (2,99792*10^8 m/s)


Skriv et svar til: massetab?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.