Fysik

Kasteparabel

24. august 2008 af Plooki (Slettet)

Et skråt kast med start i (0,0).

X og y er givet ved

x = v_ox*t

y = -0,5 * g * t^2 + v_oy * t.

Vis hvad ligningen for banekurven er ?

Nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skriv s(t) som en vektor, hvor du har både x-koordinaten og y-koordinaten, som du har selv har skrevet ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128469


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af selmapetersen (Slettet)

I forhold til den vedhæftede fil, hvordan er det du kommer frem til at v0 giver kvadratroden af starthastigheden i x-retningen ^2 + starthastigheden i y-retningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2019 af mathon

\small \textup{med udgangspunkt i (0,0):}

           \small \mathbf{v}=\begin{pmatrix} v_{x}\\ v_{y} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_{0y}-g\cdot t \end{pmatrix}                           \small v_{0x}=v_0\cdot \cos(\alpha )\quad v_{0y}=v_0\cdot \sin(\alpha )

           \small \mathbf{s}=\begin{pmatrix} x\\ y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}\cdot t\\ -\tfrac{g}{2}\cdot t^2+v_{0y}\cdot t \end{pmatrix}                    \small t=\tfrac{x}{v_{0x}}

           \small y=-\tfrac{g}{2}\cdot \left ( \tfrac{x}{v_{0x}} \right )^2+v_{0y}\cdot \tfrac{x}{v_{0x}}

           \small y=-\tfrac{g}{2}\cdot \tfrac{x^2}{v_{0}^2\cdot \cos^2(\alpha )} +\cdot \tfrac{v_{0y}}{v_{0x}}\cdot x

           \small y=-\frac{g}{2{v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\tan(\alpha )x


Skriv et svar til: Kasteparabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.