Matematik

Opstil formel

25. august 2008 af ogonanime (Slettet)

Hey

Jeg har fået opgaven:

Ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum igennem nogle timer. Ved forsøgets start var der 15 bakterier, og det viser sig, at antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 minutter.

Min opgave er at opstille en formel der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgets star.

Jeg er nu i tvivl om hvilken slags funktion jeg har med at gøre. om det er en lineær, eksponentiel eller potens.

Håber nogen kan give mig et hint

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af mathon

der er tale om en eksponentiel funktion
N(t) = No*at

N(t) = (15 stk)*at

2 = aT2

a = 21/T2


Svar #2
25. august 2008 af ogonanime (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg forstår kun lige til N(t)=(15stk)*at

Hvis du lige er sød at forklare det sidste, ville det være dejligt:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af mathon

N(t) = No*at

N(0) = No*a0  = No

N(T2) = 2*No = No*aT2
altså
2*No = No*aT2 , som ved division med No
giver
2 = aT2
 


Skriv et svar til: Opstil formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.