Matematik

Reducér

25. august 2008 af jonasreimer (Slettet)

Hej alle, jeg kan ikke finde ud af det her med xy og det kan min far heller ikk så ber om hjælp, for enkelte af dem, så jeg bedre kan forstå resten....

3xy(x+1)-½(6xy+2)

4p-pq-q(p-7)+(pq-2q)*2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Isomorphician

3xy(x+1) - 0,5(6xy+2)

Parenteserne ganges ud først:

= (3xy*x + 3xy) - (3xy +1)

Parenteserne hæves:

= 3x2y + 3xy - 3xy - 1

Der reduceres:

= 3x2y - 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Isomorphician

skal der stå (pq-2q)2 eller (pq-2q)2 i den anden opgave?


Svar #3
25. august 2008 af jonasreimer (Slettet)

Isomorphician, det skal være det 1. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

#1 mener selfølgelig, at resultataet er 3x^2*y-1 (manglede "^")


Svar #5
25. august 2008 af jonasreimer (Slettet)

mange tak isomoprhican!! virkelig dejligt du gider hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2008 af Isomorphician

#4

tak...:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2008 af Isomorphician

4p - pq - q(p-7) + (pq-2q)*2

Parenteserne ganges ud:

= 4p - pq - (qp - 7q) + (2pq - 4q)

Parenteserne hæves:

= 4p - pq - qp + 7q + 2pq - 4q

Leddene samles for at skabe lidt overblik:

= 4p + 7q - 4q - pq - pq + 2pq ........(p*q er det samme som q*p)

Der reduceres:

= 4p + 3q


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.