Matematik

Bestem y

25. august 2008 af surfact1 (Slettet)

Bestem y udtrykt ved x ud fra ligningen 2xy=x3 +x+3y

På forhånd mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2008 af Jean

Vink: Saml y'erne på venstre side og sæt y udenfor parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

y=(-(x^3+x-2xy))/3


Svar #3
25. august 2008 af surfact1 (Slettet)

Dvs. at udregningen bliver

2xy-3y=x3 +x

y(2x-3)=x3 +x

y=x3+x/ 2x-3

Eller har jeg forstået det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er rigtigt. En lille teknisk detalje er, at du skal huske paranteser i tælleren og nævneren når du skriver det her:

y=(x3+x)/(2x-3)


Svar #5
25. august 2008 af surfact1 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen . :)


Skriv et svar til: Bestem y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.