Matematik

Tangent

26. august 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hej...

En funktion f er bestemt ved: f(x)= x3-3x2+2x

Det oplyses at grafen for f har to tangenter med hældningskoefiiicient 11.

Hvordan bestemmer man førstekoordinaten til røringspunkt for hver af disse tangenter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

f'(x)=11


Svar #2
26. august 2008 af nunu1989 (Slettet)

mener du at f´(x)=11

dvs. 3x2-6x+2


Svar #3
26. august 2008 af nunu1989 (Slettet)

3x2-6x+2=11

kan du ikke forklarer lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Det gælder for en tangent, at den har samme hældning som funktionen. Dermed gælder:

f '(x)=a => 3x2-6x+2=11

Løs denne ligning og du får dine x-værdier til røringspunkterne.


Svar #5
26. august 2008 af nunu1989 (Slettet)

x=-1  og x=3


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Voila! :-)


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.