Matematik

isolere x

26. august 2008 af Dvj (Slettet)

Jeg har formlen:

f(x) =x3 + 3x - 4√x

Først differentierer man funktionen:
f’(x) = 3x^2 + 3 – 1 /(2*√x)

Så sætter man den lig 0:
0 = 3x^2 + 3 – 1 /(2*√x)
 

Er dette korrekt. er der så nogen der kan hjælpe mig med at isolere x, fordi det ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre når der er kvardratrod x?

- På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x) =x3+3x-4√x

f '(x)=3x2+3-2/√x

Ellers er det rigtigt nok. (Hvis du altså vil finde ekstremaerne.)


Svar #2
26. august 2008 af Dvj (Slettet)

Ja jeg skal nemlig finde monotoniforholdene. Men så når f '(x) = 3x2+3-2/√x, så har jeg stadig problemer med at isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Du kan formegentlig være helt rolig ved at lade din lommeregner klare den opgave..


Svar #4
26. august 2008 af Dvj (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2008 af Sherwood (Slettet)

solve(3x2+3-2/√x=0 , x)


Svar #6
26. august 2008 af Dvj (Slettet)

Hvordan gør man hvis ikke man bruger lommeregner, der må da være en måde sådan man kan blive trænet i at gøre det?


Skriv et svar til: isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.