Matematik

areal af ligebenet og retvinklet trekant

27. august 2008 af julie_girly (Slettet)

Hvis jeg skal finde arealet af en retvinklet samt ligebenet trekant og hypotenusen er 8,49 cm., hvordan skal jeg så gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af ibibib (Slettet)

De to kateter er lige lange. Benyt Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af mathon

T = (1/2)k2  =  (1/2)(h/√(2))2  =  (1/2)*h2/2 = (1/4)h2


Svar #3
27. august 2008 af julie_girly (Slettet)

den der forstod jeg intet af mathon og altså hvis jeg bruger pythagoras hvad skal jeg så gøre a^2+b^2 = 8,49 cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2008 af mathon

a2 + a2 = c2

2a2 = c2

c = √(2a2) = √(2)a


Svar #5
27. august 2008 af julie_girly (Slettet)

jeg er overhovedet ikke med


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2008 af mathon

b = a


Svar #7
27. august 2008 af julie_girly (Slettet)

ja men hvordan beregner jeg arealet ?? jeg forstår ikke de formler. giv mig et virkeligt eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2008 af mathon

arealet af en retvinklet trekant kan beregnes
T = (1/2)*katete1*katete1  = (1/2)*a*b

nu er trekanten også ligebenet, hvoraf b = a
hvorfor

T =  (1/2)*a2

c = √(2)a , hvoraf
a = c/√(2)

hvorfor

T = (1/2)*(c/√(2))2  = (1/2)*c2/2 = (1/4)*c2  = (1/4)*8,492
 


Svar #9
27. august 2008 af julie_girly (Slettet)

jeg er kommet frem til 18 også. bare på en mere mere indviklet måde


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2008 af mathon

...alternativ

hvis du tegner det kvadrat, som din retvinklede og ligebenede trekant udgør det halve af
haves

da et kvadrat er en rhombe, hvor diagonalerne er ortogonale

Akvadrat = (1/2)*d2

Atrekant =(1/2)*(1/2)*d2 =   (1/4)d2

i din trekant er diagonalen,d, identisk med hypotenusen, c
hvoraf

Atrekant = (1/4)c2 = (1/4)*8,492


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2011 af selse (Slettet)

sut mig!


Skriv et svar til: areal af ligebenet og retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.