Matematik

Hvordan integrerer man det her?

27. august 2008 af trice (Slettet)

∫(x2+2)*ex^3+6x         og

∫(2*e2x + ex)/(e2x+ex)

Hvordan er det man integrerer hhv. et produkt og en brøk...?? Altså de generelle regler + eksemplet?

Tak


Svar #1
27. august 2008 af trice (Slettet)

hov, det skal lige siges, at der er grænser på det sidste integral. Nemlig fra 0 til ln(2). altså ∫0 ln2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det nederste integreres vha. substitution. Tælleren er lig nævneren differentieret mht. x. Du skal benytte samme princip i den første, hvor du skal indse, at potensen differentieret mht. x giver ledet foran eksponentialfunktionen.


Svar #3
27. august 2008 af trice (Slettet)

Har prøvet med substitution, men jeg synes ikke helt det giver mening. Jeg får i den første:

∫(x2+2)*ex^3+6x               

t = x2 + 2    <=>     dt/dx = 2x    <=>    dx = 1/2x  dt

Hvis jeg sætter det ind får jeg:

∫(t)*ex^3+6x *1/2x dt

Problemet er bare, at jeg ikke helt kan se, hvad x skal kunne gå ud med...?? Måske noget omskrivning af potensen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128816


Skriv et svar til: Hvordan integrerer man det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.