Fysik

Trampolinens Fjederkonstant

27. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Hej. Jeg brug for hjælp med den her opg. Jg skal beregne trampolinens fjederkonstant. Jeg har disse oplysninger:

Person 55 kg
Når en person står på den sænker den sig = 6,5 cm

Hvordan kan jeg så regne fjederkonstanten?

Hvis der en der hopper på den, og han når en højde på en 1 m over dn strakte dug, hvor bliver den sænket nårhan lander?

Håber nogle vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0. Benyt Hookes lov. :)


Svar #2
27. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Hookes lov : Fres= -k*(y-y0) --> Fres=-k*(0-6,5)

Er det rigtigt? - og hvad skal jeg sætte ind på fres' plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvilken kraft påvirker manden trampolinen med? Hvad er den eneste virkende kraft på ham?


Svar #4
27. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Tyngdekraften? Var det andet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er helt korrekt det andet. Og det er rigtigt, at den eneste kraft er tyngdekraften (og en normalkraft, men den ses bort fra i dette tilfælde).


Svar #6
27. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Tak for dit hurtige svar. :)
Hvordan kan jeg regne den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Lad mig lige se. En person kommer op i 1m højde over den udstrakte trampolin. Er spørgsmålet så, hvor langt ned trampolinen ender med at bøje?


Svar #8
27. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Ja altså spørgsmålet er: Hvor meget bliver dugen sænket, når personen lander på den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Der er jeg lige blank lige pt.. Du havde forresten lavet en fejl tidligere. 6,5cm=0,065m. ;)


Svar #10
27. august 2008 af Eleven:-) (Slettet)

yes si-enheder. Det iorden, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Trampolinens Fjederkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.