Matematik

Hjælp

28. august 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg har fået denne opgave, en parabel har ligningen y=0,5x^2-4x+10.

Bestem en ligning for parablens tangent i punktet med x- koordinaten 2 ?

Hvordan skal jeg starte med denne opgave, håber en kan hjælpe mig lidt igang. Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af piper (Slettet)

Det vil sige at hældningen er f'(2) og den går igennem punktet (2, f(2)). Hvad er ligningen så?


Svar #2
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

så jeg starter med at finde f''(x) det er

f''(x) = x-4

så sætter jeg f'(2) ind og får 2-4 = -2 og f(2)= 4

og så sættes bare in i tangent ligningen er dette rigtig?


Svar #3
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har fået ligningen til y= 6x-10 er dette det rigtige resultat ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2008 af piper (Slettet)

Ja, det lyder som om du er helt med på det. Tangentens er i hvert fald en ret linie, så

y = a*x + b, hvor vi fastlagde at a = f'(2) og da den går igennem punktet (2, f(2)) (den tangerer jo parablen i det punkt), så kan vi bestemme b i tangentens ligning ved at se på

f(2) = f'(2)*2 + b

4 = -2 * 2 + b => b = 8

Så er ligningen y = -2x + 8 (regn lige efter)

En mindre fejl er at du nok ved fejl kom til at skrive f''(x) = x - 4.. Der skal stå f'(x) = x - 4.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2008 af piper (Slettet)

Svar #4 var ikke til #3. Kig på #4. Er du med på det nu?


Svar #6
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

sorry, får det til y= 6x+14


Svar #7
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2008 af piper (Slettet)

Selv tak. Husk at overveje hvorfor du ikke fik det samme som mig. Du kan desværre ikke få fat på mig mere i denne tråd i dag, da jeg er på farten.


Svar #9
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

fik den regnet nu, har et spørgsmål mere hvis du kan hjælpe


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.