Matematik

Differential regning og tangenter

28. august 2008 af rajah17 (Slettet)

Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig for er virkelig på herrens mark

jeg har en ligning der hedder y= x2 –6x +z og en tangent der hedder y= -2x-5 og jeg skal finde z, jeg kan bare ikke få den til at lykkes, så nu håber jeg der nogle der er lidt klogere end mig der kan give mig et hint om hvor jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af ibibib (Slettet)

Tangentens hældning er lig med differentialkvotienten. Det giver dig ligningen

-2 = 2x-6, som har løsningen x = 2. Dette er x-koordinaten til tangentens røringspunkt. Hjælper det dig videre?


Svar #2
28. august 2008 af rajah17 (Slettet)

a en hel del tror jeg nok for så kan jeg bare sætte 2 ind på x's plads i tangents ligning og så skulle jeg gerne have fundet røringspunktet og udfra røringspunktet kan jeg så finde z ved hjælp af et CAS værktøj eller er jeg helt langt ude???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

se diskriminantberegning
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=565756
 


Svar #4
28. august 2008 af rajah17 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen nu forstår jeg det lidt mere tusind tak


Skriv et svar til: Differential regning og tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.