Matematik

hjælp til lille opgave

28. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Om tre mængder A, B og C ved vi at 2 ∈ A, 2 ∈ B og 2 ∉ C. Kun to af følgende udsagn kan være sande. Skriv i disse to tilfælde eksempler på mængder A, B og C der gør udsagnene sande.

A ∪ B = C

A ∪ C = B

A ∩ B = B

A ∩ C = B
 

Er der nogen der vil hjælpe? Er helt blank...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af c_aastrup

Idéen er vel at du skal udelukke de muligheder der ikke kan gælde udfra den info du har.

Mulighederne er

1)   A ∪ B = C

2)   A ∪ C = B

3)   A ∩ B = B

4)   A ∩ C = B
 

2 ∈ A, 2 ∈ B giver at 2 ∈  A ∪ B og  2 ∈ A ∩ B. Og idet 2 ∉ C kan vi udelukke mulighed 1)

2 ∈ A og 2 ∉ C giver at  2 ∉ A ∩ C, og idet  2 ∈ B kan du udelukke mulighed 4)


Skriv et svar til: hjælp til lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.