Fysik

Elektrisitet

28. august 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Hej allesammen,

Jeg har lidt problemer med følgende opgave, og vil gerne have et hint:

Opgaven lyder:

å fuguren (Viser et elektriskkredsløb, hvor der er et voltmeter mellem to spændingskilder (+ og -) forstiller vi os, at der befinder sig en positiv ion ved den positive plade. Ladningen på den positive ion er e (1,602*10^19 C).
Voltmeteret måler spændingsforskellen U_AB=150 V. Vi forstiler os, at at ionen bevæger sig uden modstand fra den positive til den negatibe plade, og at ionen er i hvile ved start, fra den positive plade. Ionsens masse er M_ion=5,0*10^-27 kg

a) Beregn ionens tab i protentiel elektrisk energi, når den bevæger sig fra den positive til den negativeplade.

b) Giv en begrundelse for, at ionernes kinetiske energi ved den negative plade er lig tabet i elektrisk protentiel energi.

c) Beregn ionens hastighed lige før den rammer den negative plade.

Jeg skulle gerne kunne regne dem ud med følgende ligninger:

U_AB=A_el/Q

[U_AB]=V=J/C

U_AB=(E_pot ( A) - E_pot (B ))/Q


Svar #1
28. august 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Er løst :-)

Undskyld ulejligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2008 af Signe-skole (Slettet)

du kunne ikk brugee texas TI´Nspire lommeregner? :)


 


Svar #3
28. august 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Brug det tilegnede forum til salg, så kontakter jeg dig det, hvis det bliver aktuelt :-)


Skriv et svar til: Elektrisitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.