Matematik

skæringspunkt? .

30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

hej allesammen,

nogen der kan hjælpe hvordan man regner skæringspunkterne ud ved disse ligninger?

n: y= 5/2x -4   og  m: y=7/3x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Sæt dem lig hinanden og isoler x. Derved finder du den x-værdi, der giver dem begge den samme y-værdi :o)


Svar #2
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

altså:

f(x) = g(x) <-> 5/2x -4 = 7/3+5 <-> 5/2x-4/ x = 7/3x+5/x

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2008 af mathon

ved omskrivning:

n: 5x - 2y = 8
m: 7x - 3y = -15

hvoraf
15x - 6y = 24
-14x +6y = 30.....som ved addition giver


x = 54, som indsat i y = (5/2)x -4
giver
y = (5/2)*54 - 4  = 5*27 - 4 = 131
 


Svar #4
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

hvor får du det her fra :

hvoraf
15x - 6y = 24
-14x +6y = 30.....som ved addition giver


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2008 af mathon

5x - 2y = 8......ganget med 3 på begge sider
7x - 3y = -15......ganget med -2 på begge sider
 


Svar #6
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

så har vi 2 ligninger med to ubekendte:

skal man så ikke trække dem fra hinanden?

altså :

(15x-6y) - (-14+6y) = 24 - 30 = -6
 er det rigtigt så langt?


Svar #7
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

skal man ikke trække dem fra hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2008 af juventuz (Slettet)

#7 nej. Du skal addere.

(-14+6y) + (15x-6y) = 24 + 30 = 54
x=54


Svar #9
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

nåår jaa (:
jamen hvordan kommer jeg så videre til at finde skæringerne? ;s


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. august 2008 af juventuz (Slettet)

#9 Det har #3 jo udført for dig. skæringen er i punktet (54,131)


Svar #11
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

okaay, men altså hvordan er han kommet frem til y = (5/2)x -4


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. august 2008 af juventuz (Slettet)

#11 Det skrev du jo, at y var i #0


Svar #13
30. august 2008 af marlene1 (Slettet)

når ja, jeg vrøvler lige nu.
er helt med på den (:
tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: skæringspunkt? .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.