Fysik

Hjælp mig.

30. august 2008 af Callo17 (Slettet)

Jeg kan sgu ikke finde ud af med KINEMATIK.

jeg har to forskellige opgave som skal laves til på mandag.

den første:

en bold kastes lodret op i luften med en hastighed på 20 m/s.
a) Indlæg en korrdinataske og angiv accelerationen i forhold til denne.
b) hvor højt op når bolden?
c) Bestem stigetiden og siden faldtiden tilbage til udgangspunktet.

Den anden :

Man siger i teoribøgerne til køreundervisning, at en fordobling af hastigheden medfører en firdobling af bremselængden.
Ved at blokere bremserne bruger en bil 23 m til at foretage en opbremsning fra 70 km/h.

a) Beregn bilens maksimale accelertionsevne ved opbremsning.
b) Beregn bremlængden, når bilen kører med 140 km/h.
c) Hvor stærkt skal bilen køre, for at bremselængden bliver fordoblet til netop 46 m?

Jeg håber at I kan finde ud af med denne opgave og kan hjælpe mig!

Mvh Mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af janko (Slettet)

Opgave 1

a) idet en bold kastes lodret op i luften, er a=g, dog er den modsatrettet hvor det bliver -g, hvor g er tyngdeaccelerationen. accelerationene er derfor a = -9,82m/s2.

b) for at finde ud, hvor højt bolden kommer, behøver du formlen:

s=½a*t2+v0*t+s0 dog kan vi bare sætte s0 = 0!

t er endnu ukendt, som du dog kan beregne, da du kender:

v0 = 20m/s                a=-9,82m/s2               

v(t)= a*t+v0

sæt v(t) lig nul og løs t.

indsæt derefter de fundne værdier i formlen:


s=½a*t2+v0*t

c) Fra ovenstående udregninger du har lavet, ser du stigetiden (tiden,det tager at nå til det højeste punkt).


Skriv et svar til: Hjælp mig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.