Matematik

Brøk i ligning

31. august 2008 af hansen_09 (Slettet)

Hej

Jeg har problemer med en ligning:

4x + 5 / 3 = 7x

I opgaven er / en brøkstreg, men ved ikke lige hvordan man laver sådan en på computer :)

Hvis i ved hvordan man gør, vil i så ikke lige være søde også at skrive forklaring til, hvordan i finder resultatet! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

gang med 3 på begge sider


Svar #2
31. august 2008 af hansen_09 (Slettet)

I resultatlisten står der at den giver 5/17, hvordan kommer man frem til det resultat? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af mathon

gang nu med 3 på begge sider FØRST!!!


Svar #4
31. august 2008 af hansen_09 (Slettet)

har jeg gjort :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2008 af mathon

har du skrevet ligningen helt rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af mathon

3(4x + 5 / 3 )= 3*(7x)

12x + 5 = 21x

5 = 9x

x = (5/9)


Svar #7
31. august 2008 af hansen_09 (Slettet)

Ja jeg har og jeg forstår heller ikke hvordan det nogensinde kan blive 5/17 men ellers tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2008 af Isomorphician

(4x + 5)/3 = 7x

....


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2008 af mathon

du kan bare ikke skrive rigtigt af  :-)

opgaven skal skrives som #8

du skal nok lære dig selv at skrive parenteser, der hvor de i deres fravær  giver en helt anden og uønsket betydning


Skriv et svar til: Brøk i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.