Matematik

vektorer

31. august 2008 af vinderen (Slettet)

nogl der kan hjælpe med én opgave*???

om vektorerne a og b er :

vektor a = 5 , vektor b = 4 og vektor a -b = 3

bestem a * b og vinkel (a,b)

har ingen idé om hvordan jeg kan løse den:-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af ibibib (Slettet)

Start med

(a-b)² = a² + b² - 2ab


Svar #2
01. september 2008 af vinderen (Slettet)

25 + 16 - 2 * 5 * 4

41 - 40

= 1
 

hvad så??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af peter lind

a*b=|a||b|cos(v)=2*5* cos(v), hvor v er vinklen mellem a og b. Det er altså ikke |a||b| som du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af mathon

...det ved ibibib godt!

det er snarere et notationsspørgsmål

det fremgår ikke klart hvad #0 mener
med
vektor a = 5
men formentlig |vektor a|

men der forventes et koordinatsæt
vektor a = [x],  [x,y] eller [x,y,z]

og
vektor a - b = 3 er jo "hen i vejret"
men

"bestem a * b og vinkel (a,b)" giver formodning om
vektor a af en af typerne [x,y] eller [x,y,z]

så der er for mange fortolkningsmuligheder

hvorfor
vin anmoder #0
om at spørge langt mere kvalificeret fremover!!!  :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2008 af mathon

...jeg har nu ikke drukket

vin  -->  vi


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.