Fysik
Svingningsbug
03. oktober 2004 af
Tobbe (Slettet)
Hej.
En orgelpibe med rørlængden l=38cm afgiver tonen G med frekvensen fG=392Hz. Lydens hastighed i luft kan sættes til v=342 m/s.
a) Tegn orgelpiben (helåbent resonansrør) med grundsvingning og beregn hvor langt svingningsbugen ligger uden for de åbne ender af røret.
--Jeg har tegnet tegningen, men hvordan finder jeg det andet?
En orgelpibe med rørlængden l=38cm afgiver tonen G med frekvensen fG=392Hz. Lydens hastighed i luft kan sættes til v=342 m/s.
a) Tegn orgelpiben (helåbent resonansrør) med grundsvingning og beregn hvor langt svingningsbugen ligger uden for de åbne ender af røret.
--Jeg har tegnet tegningen, men hvordan finder jeg det andet?
Svar #1
03. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
Der er en trykknude i hver ende af røret, så jeg vil derfor tro at trykbugen ligger (1/4) af bølgelængden fra åbningen.
Skriv et svar til: Svingningsbug
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
