Fysik

Frit fald

01. september 2008 af Kbka (Slettet)

Hej SP

Sidder med en fysik opgave hvor jeg godt kunne skubbes lidt igang.

En stor sten falder ned af en klippe, en person observerer at det tager 1,30 sekunder for stenen at falde den sidste tredjedel. Hvor høj er klippen så?

Så vi har altså tid for en del af faldet og naturligvis accelerationen. Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af peter lind

Brug s=½gt^2

Hvis tiden for den første 2/3 af vejen kaldes t1 og tiden for den sidste tredjedel af vejen kaldes t2=1,3 sek får du

s1=½gt1^2

s2=½g(t1+t2)^2

Hvis du deler disse ligninger med hinanden for du en ligning med en ubekendt t1.


Svar #2
01. september 2008 af Kbka (Slettet)

og lidt repetition, hvordan deles to ligninger som disse... :D


Svar #3
01. september 2008 af Kbka (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan ligningerne i #1, kan bruges sammen og give mig en ubekendt. Ingen der kan hjælpe mere?


Svar #4
01. september 2008 af Kbka (Slettet)

 Har regnet opgaven... tak for hjælpen


Skriv et svar til: Frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.