Fysik

halveringstid

01. september 2008 af Izzle (Slettet)

I en radioaktivkilde r der til at begynde med N_o kerner Cs-137. Halvringstiden for Cs-137 er 30 år.

Hvor mange Cs-kerner vil der være tilbage efter 120 år

Svar=

N=N_o * (1/2)^t/t1/2

N=5,0 * 10^7 * (1/2)^120/30 = 3.125 *10^6

kan det passe? plzzz help me


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det kan sagtens passe, hvis du har husket parantes uden om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

N = No*(1/2)t/T½

N = No*(1/2)120/30

N = (1/16)No


Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.