Fysik

HELP PLS radioaktiv

01. september 2008 af LineHejhej (Slettet)

ET raidioaktivt præparat består af 20 mg Bi-212. I løbet af tre timer er mængden af Bi-212 faldet til 2,5 mg på grand af det radioaktive henfald.

Et andet raidioaktivt præparat består af 80 mg Bi-212.

Hvor lang tid går der, inden der ligelides kun er 2,5 mg Bi-212 tilbage af dette præparat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Beregn hvor mange kerner der er af Bi-212 i den første del. Derved kan du bruge:

N(t)=N0*0,5(t/T½)

Så kan du bestemme T½ og benytte det i anden del af opgaven.


Svar #2
01. september 2008 af LineHejhej (Slettet)

Hvordan kan jeg beregne hvor mange kerne der er i bi-212? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du ved hvor meget stoffets masse er og du kan slå op hvad ét atom vejer. Brug da m=n*M, hvor m=massen, n=stofmængde og M=den molare masse. Når du har n ganger du med Avogrados konstant og derved har du antallet af Bi-212 atomer.

Avogrados konstant=6,02214*10^23


Svar #4
01. september 2008 af LineHejhej (Slettet)

JEG FORSTÅR det stADIGVÆK IKKE :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Hvis der i løbet af tre timer henfalder fra 20mg til 2,5mg, kan man beregne hvor man gange den er halveret:

20mg / 2^x =2,5mg

Det giver at x = 3

Altså 3 halveringer på 3 timer - 1 time er halveringstiden.

Hvis du skal finde ud af, hvor lang tid der går før 80mg er henfaldet til 2,5mg, skal du altså skrive:

80mg / 2^x = 2,5

Hvor du finder antallet af halveringer, og så må du til sidst gange med halveringstiden.

Håber det gav mening :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#5 Hvor har du den "formel" fra? Den har jeg ikke set før, tror jeg.


Skriv et svar til: HELP PLS radioaktiv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.