Fysik

Aktivitet.

01. september 2008 af Izzle (Slettet)

Hej allesammen, har en opgave som jeg overhovedet ikke forstår, håber nogle kan hjælpe mig + give mig en detaljeret forklaring :D Opgaven lyder:

På blodpladsen Qilakitsoq i Grøndland fandt man en mumie af en dreng. Man bestemte mumiens alder ved C-14 metoden. En prve af mumien gav 82% af de tælletal pr. g carbon, som man får ved tilsvarende prøver af levende materiale.

Bestem mumiens alder.

= tror man skal bruge formlen A = A_o (1/2)^T/t1/2.. (ved bare ikke hvilke tal jeg skal ligge i formlen :S?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Den formel kan du godt bruge. Så skal du benytte dig af, at der er 82% tilbage af stoffet.

82%*A0=A0*0,5(t/T½)

Nu skal du finde halveringstiden for C-14 og isolere t i ovenstående formel. Så har du hvor gammel mumien er :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2008 af mathon

talder = (19000 år)*log(100/82)


Svar #3
01. september 2008 af Izzle (Slettet)

er resultatet bare 3770,6


Svar #4
01. september 2008 af Izzle (Slettet)

<p>er resultatet bare 3770,6</p>


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af mathon

talder = (19000 år)*log(100/82) = ca. 1640 år


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2008 af mathon

udledning af

talder = (19000 år)*log(No/N)

N = No*e-kt 

hvoraf

No/N = ekt

ln(No/N) = kt

t = (1/k)*ln(No/N)

t = (T½/ln(2))*ln(No/N)

t = [(T½/ln(2))*ln(10)]*log(No/N)

t = [((5730 år)/ln(2))*ln(10)]*log(No/N)

t = 19034,6 år *log(No/N) afrundet til

t = (19000 år)*log(No/N)


Skriv et svar til: Aktivitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.