Matematik

Hvorfor er sqrt(a/b) = sqrt(a)/sqrt(b)

02. september 2008 af Tilbageslag (Slettet)

Er der nogen der - trin for trin - vil forklare hvorfor ovenstående er tilfældet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Potensregler. sqrt(a)=a^½


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

brug rodprøven

√(a) = b ⇔ b2 = a

[√(a)/√(b)]2 = √(a)2/√(b)2 = a/b


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af mathon

√(a) = b ⇔ b2 = a  --->  √(a) = b ⇔ b2 = a


Svar #4
02. september 2008 af Tilbageslag (Slettet)

Det forstår jeg ingenting af. Hvis vi tager et eksempel:

[√(4)/√(4)]^2 giver 0,5

√(4)^2/√(4)^2 giver 1

Dermed gælder [√(a)/√(b)]2 = √(a)2/√(b)2 = a/b ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: (sqrt(4)/sqrt(4))^2 er ikke lig med 0,5. Det er 1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2008 af mathon

hvad er det for noget FUSK

[√(4)/√(4)]2 giver 12 = 1


Svar #7
02. september 2008 af Tilbageslag (Slettet)

Ja det gør det jo også. Undskyld.


Skriv et svar til: Hvorfor er sqrt(a/b) = sqrt(a)/sqrt(b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.