Matematik

PYRAMIDE!!

02. september 2008 af Jebediah (Slettet)

Please nogen hjælp med det her .. haster virkelig .. har tænkt og tænkt, jeg hopper snart ud af vinduet:

opgaven lyder:

En tresidet pyramide har en grundfladekant på 5 cm, og længden af sidekant på 7 cm.

Vinklen, som grundfladen danner med sidefladen skal beregnes.

Pyramidens overfladeareal skal beregnes.

Det ville være dejligt med mellemregningerne og forståelser, så jeg forstår det helt .. tak på forhånd

.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af klotte (Slettet)

før du hopper ud af vinduet så fortæl lige hvad du har tænkt ?


Brugbart svar (3)

Svar #2
03. september 2008 af mathon

pyramidens højde hp = (72 - 52/3)½ = 6,37704

sidefladens højde hs = (72 - 52/3 + 2,52/3)½  = 6,53835

v er vinklen mellem side og bund

sin(v) = (hp/hs) = (6,37704/6,53835)  = 0,975329

v = sin-1(0,975329) = 77,2°


Skriv et svar til: PYRAMIDE!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.