Fysik

linjespektrum HJÆLP

03. september 2008 af jensniemann (Slettet)

jeg kan ikke huske hvordan man regner bølgelængden ud????


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af peter lind

Hvilken data har du?


Svar #2
03. september 2008 af jensniemann (Slettet)

jamen jeg har et spørgsmål der lyder:10. Hvordan kan man måle/finde bølgelængderne for hydrogens/brints linjespektrum (Balmer- serien) – tegn og forklar


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af mathon

brug et optisk gitter
og
beregn ud fra de målte afbøjningsvinkler
de respektive bølgelængder


Svar #4
03. september 2008 af jensniemann (Slettet)

efter man har fundet de vikler er der så en formel man skal bruge...


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2008 af mathon

λ = d*sin(θn)/n

Balmerserien:
1/λ = Ryd[(1/4 - (1/n)2], hvoraf

n = 1/[0,25 - 1/(λ*Ryd)]½ = [0,25-1/(λ*Ryd)]


Svar #6
03. september 2008 af jensniemann (Slettet)

hvordan regner man det her ud: 1,097·107 m-1 ·(1/2 - 1/3)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2008 af mathon

skal være

1/λ = 1,097·107 m-1 ·(1/22 - 1/32)  =  1,097·107 m-1 ·(2-2 - 3-2)  = 1,52361*106 m-1

λ = (1,52361*106 m-1 )-1 = 6,563*10-7 m = 656,3*10-9 m  = 656,3 nm


Svar #8
03. september 2008 af jensniemann (Slettet)

mange gange tak...


Skriv et svar til: linjespektrum HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.