Matematik

MAT AFL!

03. september 2008 af Gunner3 (Slettet)

Opgave 1
Betragt funktionen : f(x) = 2 • sin(x) − 3 x + 4
a. Gør ved brug af f’ rede for at f er en aftagende funktion.

Opgave 2
Betragt andengradspolynomierne : f(x) = 2x2– 9x + 10 og g(x) = x2 − 4x + 6
a. Bestem den x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle.
b. Bestem ligninger for de to parallelle tangenter.

Opgave 3
Betragt funktionerne med forskrifter : f(x) = x3 − 3x2 og g(x) = x − 3
a. Tjek ved indsættelse i forskrifterne at graferne skærer hinanden for x = −1, x = 1 og x = 3.
b. Bestem ved håndkraft arealet af det todelte område der afgrænses af graferne for de to funktioner.

Opgave 4
Bestem ved håndkraft for hver af funktionerne den stamfunktion til funktionen hvis
graf går gennem punktet med koordinatsættet (2,3):

a. f(x) = (2x − 5)2
b. f(x) = 6 • (4x − 7)2
c. f(x) = 6x • (x2 − 2)2
d. f(x) = (2x − 1) • (x2 − x)3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Isomorphician

Nu skal vi jo ikke lave dine lektier for dig, så du må selv give det et forsøg først.

Du må da have et bud på mindst et par af opgaverne.


Skriv et svar til: MAT AFL!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.