Matematik

isolere sinus relation

03. september 2008 af Wickifs (Slettet)

jeg har brug for  hjækp sidder med en ret trekant, hvor jeg har alle siderne, og en vinkel på 90 grader, så skal jeg jo bruge sinus relationerne til at finde de andre, eller i hvert fald en..

men så blev jeg lidt i tvivl..

sinus relationerne til at finde vinkler =      sin(A) / a = sin(b)/ b

hvis det så er A jeg vil finde, hvorledes isolere jeg så, skal jeg gange , længden a, både med sin (B) og længdeb? eller...


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

sin(A)/a = c/sin(90°)

sin(A)/a = c


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2008 af mathon

rettelse:

sin(A)/a = sin(90°)/c

sin(A)/a = 1/c

sin(A) = a/c


Svar #3
03. september 2008 af Wickifs (Slettet)

hvis vi nu lader som om du ikk kender de 90 grader,  hvorn ville du så stille den op, for jeg mindes vi gjorde sådan her :

det ser ikk helt rigtigt ud det der nemlig

sin(A)/a = Sin(C)/ c

a= sin(c)*sin(a) / a  ---------------------- eller noget i den stil, men man skal også sætte den i ^-1


Skriv et svar til: isolere sinus relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.