Matematik

Definitionsmængde

04. september 2008 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Når jeg har en differentialligning (fx 1/y dy = x dx) som jeg skal finde definitionsmængden til, skal jeg kun se på løsningen ( y = e^(½x^2+k)) eller skal jeg også se på den oprindelige differentialligning for værdier som t ikke må være?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2008 af mathon

ja

du skal forlods tage forbeholdet

y ≠ 0

at så e(½x^2+k)) > 0 for alle reelle x

hvorfor  x € R

er så en anden sag


Svar #2
04. september 2008 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Så Dm(y) er x E R og Vm(y) er y ≠ 0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2008 af mathon

i denne opgave kan y ikke blive nul,

da y = ez > 0 for alle reelle z med (z = ½ x2+ k)
hvorfor

Dm(f) = R

 


Svar #4
04. september 2008 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

yes, mange tak!


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.