Matematik

HJÆLP TIL ANDENGRADSLIGNING

04. september 2008 af miss13 (Slettet)

Hej alle har siddet i 2 timer med denne ligning nu, og kan bare ikke komme vidre :(

løs ligning: 2*x^2 + x-3= 0

Godt har prøvet at finde d= b^2-4*a*c Og det bliver så til= 1^2-4*2*(-3)

Også indsat i Tp, men det giver mig et svar der er total forkert. I følge lommeregneren er Tp.'erne -1,5 or 1

NOGLE DER KAN HJÆLPE?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

d=1-4*2*(-3)=1+8*3=25= 5^2

dette indsættes i formlen, hvormed der fås:

x1=(-1+5)/4=4/4=1 og x2=(-1-5)/4=-6/4=-3/2

Prøv evt. at søge på andengradsligninger her på forummet(jeg ved, at jeg har lagt et glimrende dokument op engang(har det desværre ikke på den her pc), alternativt søg i wiki, der er der indtil videre et mindre afsnit om andengradsligninger)

Fortsat god dag

Mvh. Dan


Svar #2
04. september 2008 af miss13 (Slettet)

Pleas? :) er gået helt død i det nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

#2

Hvad vil du have?... Du har fået svaret.


Svar #4
04. september 2008 af miss13 (Slettet)

Hehe, det min com. der fucker for sygt.. Har først kunne se at du har svaret nu :) tak dnadan


Skriv et svar til: HJÆLP TIL ANDENGRADSLIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.