Fysik

lille opgave

04. september 2008 af cool2000000 (Slettet)

En liter frossen suppe (vand) tages ud af fryseren ved -20 C og opvarmes i en mikrobølgeovn, til den koger

- Skriv en tekst, hvor du forklarer, hvad der sker under opvarmningen.
Brug fx. ord som:
- Smeltning
- Smeltevarme
- varmefylde
- Fordampningsvarme


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

isens varmefylde = 2,0 kJ/(kg*K)

isens smeltevarme = 334 kJ/kg

vands varmefylde  = 4,2 kJ/(kg*K)

vands fordampningsvarme ved 100°C = 2490 kJ/kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2008 af Leja (Slettet)

 Bare beskriv, og husk hvad der sker i smeltepunktet. At der fx ikke smeltes når den når over 0 grader, men det starter derimod mens den er 0 grader.

Tegn eventuelt en kurve, det ville være fordelagtigt tror je


Skriv et svar til: lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.