Matematik

Forstår ikke opgaven

06. september 2008 af 9200 (Slettet)

Min opgave er fra vejledende eksamensopgaver i mat.

1003:

I trekant ABC gælder |BC| = 2|AB| og |AC|=5/2|AB|

a) Bestem cosC

b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Jeg forstår bare ikke, når det står på den måde: |BC| = 2|AB| og |AC|=5/2|AB|

Hvad vil det sige??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af mathon

at |BC| er 2 * længden |AB|

at |AC| = 2,5* længden af |AB|


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af mathon

|AB| = c

a = 2c

b = 2,5*c

cos(C)  = [a2 + b2 - c2]/(2*a*b).....


Svar #3
06. september 2008 af 9200 (Slettet)

nårh.....tak skal du ha mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af mathon

cos(C) = [(2c)2 + (2,5c)2 - c2]/(2*(2c)*(2,5c))

cos(C) =[4c2 + 6,25c2 - c2]/(10c2)

cos(C) = [4+6,25 -1]c2/(10c2)

cos(C) = 0,925


Svar #5
07. september 2008 af 9200 (Slettet)

Tusind tak! Du er bare den bedste...

Hvordan finder du frem til hvad tallene er for siderne. Man får jo ikke at vide hvad tallene er?


Svar #6
07. september 2008 af 9200 (Slettet)

hvordan får du 2,5


Skriv et svar til: Forstår ikke opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.