Matematik

kordinatsæt

06. september 2008 af hej. (Slettet)

hej alle sammen vil i være søde og hjælpe mig med den her opgave (skrive hele opgaven ind som der står på papiret) : tegn linien med ligningen y = 3 1/2 ... hjælp tak?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hej :)

1. Afsæt 3,5 på Y-aksen

2. Tegn gennem dette punkt en linie parallelt med X-aksen

For alle punkter på denne linie gælder, at
Y = 3,5

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af Isomorphician

Linjens ligning: y = ax + b

Som du nok ser er der ingen x'er i ligningen for den linje du skal tegne.

Derfor kan du opfatte det som om der står:

y = 0*x + 3,5

Så kan du overveje om der er nogen forskel på y-værdien, uanset hvilke x-værdier du indsætter?


Svar #3
06. september 2008 af hej. (Slettet)

men hvordan skal jeg tegne linjen når jeg kun ved at y-aksen skal være 3,5 ..hvad skal x-aksen så være??


Svar #4
06. september 2008 af hej. (Slettet)

når jo der står helt præcis sådan her hvis det er til nogen hjælp : tegn linjen med ligningen y = 3 1/2   punktet c ligger i (0,0)


Svar #5
06. september 2008 af hej. (Slettet)

når jo der står helt præcis sådan her hvis det er til nogen hjælp : tegn linjen med ligningen y = 3 1/2 punktet c ligger i (0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Linjen skal ligge som det står i #1: Parallelt med X-aksen.

Hvad du så skal med punktet c med koordinaterne (0,0) fremgår ikke af det, du har skrevet i hverken #0 eller #5

Gætteri: Punktet (0,0) er centrum i enhedscirklen, måske er det noget af det, du skal til at lære?
Nu gætter jeg, men står der noget om, at du skal tegne en cirkel med centrum i punktet (0,0) og radius 1?

Men gætterier kan man ikke bruge til noget i matematikopgaver :)
Hvis vi skal hjælpe dig mere, er du nødt til at skrive hele opgavens ordlyd i sammenhæng ind her i tråden, og ikke bare nogle mindre stumper :)

Hvis vi kun får opgave-stumper, kan vi kun give svar-stumper :)


Skriv et svar til: kordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.