Matematik

reducering

06. september 2008 af loben (Slettet)

hej

jeg er lige begyndt på matematik på b niveau som enkeltfag hvor det egentlig går fint nok. her er problemet så. da det er et stykke tid siden jeg sidst har haft matematik kan jeg ikke så godt huske hvordan man reducere så tænkte om der er nogen der kunne løse disse 3 reduceringer og fortælle hvordan. især da det er pinligt at man kan alt det andet men ikke kan huske en så simpel ting som reducering.

a(2+b)-b(5+a)+5(a+b)

 (a+b)(a+1)-a+a(b-1)-b

2a(3b-2c)+4c(a+b)-6(ab-1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af lepetitdanois (Slettet)

Begynd med at gange ind i paranteserne på hvert enkelt led.

Eksempel:

a(2+b) - b(5+a) + 5(a+b) = 2a+ 2b - 5b - ba + 5a + 5b = 7a - ab + 2b


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af mathon

(a + b)(a + 1) - a2 + a(b-1) - b

(a2 + a + ba + b) - a2 + (ab - a) - b....begge parenteser er plus-parenteser, hvorfor de kan hæves uden videre

a2 + a + ab + b - a2 + ab - a - b...............(ba = ab)

2ab


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.