Matematik

koordinatsættet

07. september 2008 af Dvj (Slettet)

hvordan er det nu lige man udregner koordinatsættet til toppunktet ved en ligning som denne:

y = x2 - 4x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

hvordan er det nu lige man finder sin matematikbogs kapitel om 2.gradsfunktioner?


Svar #2
07. september 2008 af Dvj (Slettet)

jamen man skal indsætte dem i diskriminantformlen: d = b2-4ac

som så må blive d = 42 + 4 * a * 3

men når a = x2, hvad skal man så indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af mathon

y = x2 - 4x + 3  = 1*x2 - 4x + 3

a = 1

b = -4

c = 3


Svar #4
07. september 2008 af Dvj (Slettet)

ja og så indsætter man det i x = (-b +- kvadratrod d) / 2a

som så giver to resultater 5 og 3, og hvad skal jeg bruge dem til?


Svar #5
07. september 2008 af Dvj (Slettet)

okay, lige meget har fundet ud af det, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 ikke noget! Du skulle jo finde toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2008 af mathon

(-b/(2a)),-d/(4a))


Skriv et svar til: koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.